Shop online, gratis verzending binnen Nederland & België vanaf €25,-.

Je winkelmandje

Je winkelmandje is leeg

Journal

Hoe match je jouw ondergoed met je menstruatieproducten (en vice versa)?

Waarschijnlijk heb je een favoriete onderbroek die je het liefste aantrekt als je ongesteld bent. Gedragen in combinatie met tampons, maandverband of inlegkruisjes, kunnen dit soort onderbroeken heel handig zijn.

Auteur: Sanature 27 nov 2023

In de juiste onderbroek blijf je comfortabel, zorgeloos (je hoeft niet te stressen over bloedvlekken op je witte La Perla) en werken je 100% katoenen menstruatieproducten bovendien beter. In tegenstelling tot een menstruatieonderbroek (die je menstruatiebloed direct absorbeert), combineer je dit soort alledaagse onderbroeken met je favoriete menstruatieproduct. Super maandverband met vleugels? Of onze gloednieuwe string inlegkruisjes? Met al die keuze vind je altijd een matchende onderbroek. Dus als je nog geen go-to exemplaar hebt, blijf dan vooral lezen.   

Welke onderbroeken zijn handig tijdens je menstruatie?  

De onderbroeken die je draagt tijdens je menstruatie (maar eigenlijk ook tijdens de rest van je cyclus) moeten vooral comfortabel zijn. Afhankelijk van wat comfortabel is voor jou, kan dit dus een oma-onderbroek zijn, een blote Brazillian, of iets daartussenin. Toch is dit soort ondergoed in bijna alle gevallen…  

  • Gemaakt van katoen  
  • Comfortabel  
  • Groot of met een breder kruis  
  • Dikker en stevig in elkaar gezet  

Gemaakt van katoen  

Als je 100% katoenen menstruatieproducten draagt (zoals onze inlegkruisjes of maandverbanden), raden we ook aan om een (op zijn minst 90%) katoenen onderbroek te dragen. Katoenen menstruatieproducten ademen namelijk extreem goed, wat een klam of broeierig gevoel bij je vulva voorkomt. Door ze te dragen in een katoenen onderbroek, zorg je ervoor dat je menstruatieproducten blijven ademen. Daarnaast blijven je menstruatieproducten ook beter zitten in een katoenen onderbroek, en kun je profiteren van de ultieme zachtheid van katoen.  

Comfortabel  

Zoals je hierboven hebt gelezen, hangt comfort af van je persoonlijke voorkeur. Als je menstruatie vaak gepaard gaat met een opgeblazen gevoel, kan het fijn zijn een maat groter te nemen of superstretchy ondergoed te kopen. Misschien voel jij je wel comfortabel in een variant met een hoog uitgesneden pijp, zodat je makkelijk kan bewegen. Of juist een hoge taille om je buik te omarmen.  

Een hipster, oma-onderbroek of een slip/string met een breder kruis 

Om je menstruatieproducten beter op hun plek te laten zitten (en de kans op doorlekken te verminderen), raden we aan een bedekkende onderbroek te dragen (zoals een hipster, heupslip of oma-onderbroek). Liever een string of tanga? Kies dan voor een variant met een breder kruis. 

Dikker en stevig in elkaar gezet  

Nu we het toch over doorlekken hebben, je voelt je waarschijnlijk wat chiller met een wat stevigere onderbroek: eentje die wel tegen een stootje kan. Dit soort ondergoed kan je makkelijk in de was gooien als je doorlekt, en heeft er geen problemen mee als jij meerdere keren per dag een nieuw inlegkruisje of maandverband opplakt (en er weer afhaalt). Een onderbroek met mesh, kant of satijn is dus minder handig. Het kan ook fijn zijn om voor een donker-gekleurde onderbroek te gaan, zodat eventuele vlekken minder opvallen. Wil je toch een witte aan? Dan raden we aan die te combineren met maandverband met vleugels. Zo ben je extra beschermd tegen doorlekken.  

Wat zijn de perfecte combinaties van ondergoed en menstruatieproducten?  

Heb je wat inspiratie nodig voor je volgende (menstruatie)outfit? Deze duo’s passen perfect bij elkaar.  

Een string + Sanature string inlegkruisje 

Logisch, maar onze nieuwe string inlegkruisjes matchen perfect met jouw string. Deze combi is perfect voor die bijna-daar-of-bijna-klaar dagen van je menstruatie, of voor alledaagse afscheiding. Draag ze als jij je sexy wilt voelen of wanneer je gaat sporten (of allebei). Yogales, ik kom eraan!  

Een witte onderbroek + Sanature maandverband met vleugels  

Witte onderbroeken en ongesteld zijn is meestal niet zo’n geweldige combi. Maar ons maandverband met vleugels beschermt je ondergoed volledig, waardoor je zorgeloos doorlekvlekken kunt voorkomen. Draag deze combi als jij je scherp en comfy wilt voelen, of als je een volledig witte dresscode hebt terwijl je ongesteld bent (al hopen we voor je dat dit nooit gebeurt).  

Een oma-onderbroek + normaal maandverband

Ken jij een iconischer duo dan de oma-onderbroek met maandverband? De hoge taille knuffelt je (opgeblazen of krampachtige) buik als het ware, en de bedekkende pasvorm maakt ‘m ook comfortabel op zware dagen van je menstruatie. Draag deze combi… je hele menstruatie lang!