Shop online, gratis verzending binnen Nederland & België vanaf €20,-.

Je winkelmandje

Je winkelmandje is leeg

Journal

Huidirritatie door maandverband? Dit is de oplossing!

Als het weer die tijd van de maand is, kom je er niet onderuit. Je moet weer maandverband of tampons gebruiken. Niet iets waar je om staat te springen van blijdschap, en je intieme zone ook niet. Tijdens je ongesteldheid kunnen dat maandverband en die inlegkruisjes jeuk en andere ongemakken veroorzaken, zeker als je een wat gevoeliger huid hebt. Katoenen dameshygiëne is dan een fijne oplossing. Ontdek hier wat dit voor de gevoelige huid van je intieme zone doet.

Auteur: Sanature 04 nov 2020

Als je mag kiezen, draag je in de zomer dan liever een shirtje van katoen of van polyester? Waarschijnlijk zeg je volmondig “katoen”. Katoen ademt namelijk beter en broeit niet. En dat zit dus een stuk lekkerder. Hetzelfde geldt eigenlijk voor je maandverband en inlegkruisjes. Als je ze enkele dagen achter elkaar draagt, kun je een broeierig gevoel bij je intieme zone ervaren en hierdoor last krijgen van huidirritatie zoals jeuk en roodheid. En je bent niet de enige, want maar liefst de helft van de vrouwen heeft hier last van. Velen van hen denken dat dit er gewoon bij hoort. Maar dat hoeft niet.

Ga voor natuurlijke dameshygiëne van katoen
Deze huidirritatie kan ontstaan door de synthetische materialen en de toevoeging van bijvoorbeeld parfum of chloor. Als je kiest voor natuurlijke dameshygiëne van bijvoorbeeld katoen heb je veel minder lastig van ongemakken. En dat is wel zo fijn!

Maandverband, inlegkruisjes en tampons van 100% katoen
De producten van Sanature (die je kan bestellen op deze website) hebben een klinisch bewezen werking bij het voorkomen en genezen van vaginale huidirritatie. Jouw gevoelige intieme zone komt dan alleen in contact met natuurlijke materialen. Katoen zorgt daarnaast voor een beter draagcomfort en voorkomt broeierigheid. Alle producten van Sanature bestaan uit een 100% katoenen kern en een 100% katoenen toplaag. Omdat katoen een uitstekend ademend vermogen heeft, verstikt dit natuurlijke materiaal je huid niet en wordt vaginale huidirritatie voorkomen. De 100% katoenen producten van Sanature hebben een bewezen werking en zijn de enige dameshygiëneproducten met de status medisch hulpmiddel (klasse I).

De voordelen op een rijtje:

  • Ademt beter en voorkomt het ontstaan van huidirritatie
  • Hypoallergeen en vermindert daardoor de kans op allergische reacties
  • Minder broeierig, meer draagcomfort en minder irritatie
  • Goed absorberend vermogen, absorbeert tot vijf keer het eigen gewicht aan vloeistof
  • Ultrazacht
  • 100% natuurlijk
  • Na gebruik eenvoudig weg te gooien in de prullenbak

Enthousiast geworden over onze 100% katoenen producten? Je kunt deze nu ook bestellen in onze webshop, zo kom jij goed voorbereid je menstruatie door!